Trendpanel: jouw mening telt én wordt beloond

Het Trendpanel is een online onderzoekspanel waar iedereen zich voor kan aanmelden. Deelnemen aan onderzoek saai? Bij ons niet! We maken onze onderzoeken zo leuk en begrijpelijk mogelijk. Onze onderzoeken duren nooit langer dan 5 minuten en je kan ze altijd goed op je smartphone, tablet of laptop invullen; wanneer het jou uitkomt. Onze onderzoeken gaan vaak over actuele thema’s. Regelmatig delen we inzichten zodat je ook weet hoe anderen over dezelfde thema’s denken. Als deelnemer maak je maandelijks kans op mooie beloningen tot € 150,-. Vele organisaties nemen beslissingen op basis van de inzichten die jij levert. Doe je mee?

Aanmeldbonus, verloting en social media

Geef je mening over actuele thema’s en help organisaties daarmee bij het nemen van beslissingen. En maak daarbij maandelijks kans op geldbedragen tot € 150,-.

Trendpanel Jouw mening telt!

Meld vrienden of andere bekenden aan en ontvang aan het eind van het jaar € 300,- die gegarandeerd wordt uitgekeerd aan degene die de meeste panelleden heeft aangemeld.

Trendpanel Jouw mening telt!

Volg ons op Facebook en / of Instagram om altijd op de hoogte te blijven van de laatste resultaten van onze onderzoeken.

Trendpanel Jouw mening telt!

Nieuws

Meerderheid gaat met vertrouwen 2021 in (januari 2021)

63% van de panelleden gaat met zeer veel / vrij veel vertrouwen 2021 in, 37% heeft weinig tot geen vertrouwen. Vrijwel iedereen die zijn antwoord heeft toegelicht, geeft aan dat de ontwikkelingen rondom het Coronavirus bepalend zijn voor dat vertrouwen. De mensen die wel vertrouwen hebben in 2021 geven aan dat ze verwachten dat met behulp van vaccins de besmettingen onder controle komen en de beperkingen dan ten einde komen. De mensen die geen vertrouwen hebben geven aan dat ze verwachten dat ondanks het vaccin het nog lang zal duren voordat het virus verslagen is. Zij hebben dan ook meestal geen vertrouwen in de aanpak van het kabinet. Eén op de drie panelleden heeft goede voornemens. Van hen geven de meesten aan “meer sporten / meer bewegen (54%)”, gevolgd door gezonder eten (40%), afvallen (37%), een mooie reis maken zodra dat weer mogelijk is (35%), huis opruimen / opknappen (30%) en meer tijd voor mezelf nemen (26%). Over het al dan niet slagen van deze voornemens zijn we redelijk optimistisch: 20% verwacht dat het zeker zal lukken, 58% dat het waarschijnlijk zal lukken, 20% dat het misschien zal lukken en slechts 2% dat het waarschijnlijk niet zal lukken.

Begrip voor nieuwe lockdownmaatregelen (December 2020)

Iets meer dan de helft (55%) van de mensen vindt de nieuwe maatregelen zoals 14 december zijn aangekondigd precies goed. 24% vindt ze te streng, 21% vindt ze te soepel. Maar liefst 81% is van mening dat de overheid deze maatregelen eerder had moeten doorvoeren. Over de exacte datum is men het niet eens: het grootste deel (32%) vindt dat dit al voor oktober had moeten gebeuren, maar ook veel mensen dachten aan november (29%), oktober (25%) of begin december (13%). Over de verschillende maatregelen zoals die genomen zijn, lopen de meningen uiteen. Het meest positief zijn we over het negatieve reisadvies naar het buitenland tot begin maart: 80% vindt dit een goede maatregel. De aandelen mensen die de andere maatregelen positief vinden, zijn als volgt: - Thuis ontvang je maximaal 2 personen per dag, alleen met kerst wordt een uitzondering gemaakt van 3 personen: 58%; - Scholen gaan dicht: 54%; - Buiten mogen maximaal 2 personen samen zijn: 53%; - Kinderopvang gaat dicht: 40%.

Black Friday leidt tot negatieve reacties (December 2020)

14% staat positief tegenover Black Friday, 44% staat hier negatief tegenover. De belangrijkste reden waarom men negatief is, is dat men het te commercieel vindt en juist in tijden van Corona ongepast om nu mensen massaal naar de winkels te lokken. Mensen die positief zijn, vinden het nodig voor winkels om hun hoofd boven water te kunnen houden en zien vaak zeer aantrekkelijke aanbiedingen langskomen. Eén op de zes mensen deed mee aan een Black Friday actie. In de meeste gevallen (47%) was dat niet op de vrijdag zelf, maar op de dagen daarvoor, in 34% van de gevallen ging het om de vrijdag zelf. De overige 19% deed nog mee aan Black Friday acties in de dagen erna. In de meeste gevallen kochten de Black Friday kopers Kleding, schoenen & accessoires (40%), Computer & elektronica (31%) of Dagelijkse verzorging, make-up, parfums / luchtjes (25%). 73% van de mensen heeft zich enorm geërgerd aan de grote stroom aan mensen naar de steden tijdens Black Friday. 49% is van mening dat Black Friday verboden had moeten worden door de overheid (25% was het hiermee oneens), 41% vindt dat online winkels het goede voorbeeld hadden moeten geven door dit jaar geen Black Friday acties te doen (31% was het hiermee oneens).

Copyright © 2020