Trendpanel: jouw mening telt én wordt beloond

Het Trendpanel is een online onderzoekspanel waar iedereen zich voor kan aanmelden. Deelnemen aan onderzoek saai? Bij ons niet! We maken onze onderzoeken zo leuk en begrijpelijk mogelijk. Onze onderzoeken duren nooit langer dan 5 minuten en je kan ze altijd goed op je smartphone, tablet of laptop invullen; wanneer het jou uitkomt. Onze onderzoeken gaan vaak over actuele thema’s. Regelmatig delen we inzichten zodat je ook weet hoe anderen over dezelfde thema’s denken. Als deelnemer maak je maandelijks kans op mooie beloningen tot € 150,-. Vele organisaties nemen beslissingen op basis van de inzichten die jij levert. Doe je mee?

Aanmeldbonus, verloting en social media

Geef je mening over actuele thema’s en help organisaties daarmee bij het nemen van beslissingen. En maak daarbij maandelijks kans op geldbedragen tot € 150,-.

Trendpanel Jouw mening telt!

Meld vrienden of andere bekenden aan en ontvang aan het eind van het jaar € 300,- die gegarandeerd wordt uitgekeerd aan degene die de meeste panelleden heeft aangemeld.

Trendpanel Jouw mening telt!

Volg ons op Facebook en / of Instagram om altijd op de hoogte te blijven van de laatste resultaten van onze onderzoeken.

Trendpanel Jouw mening telt!

Nieuws

Sterke verdeeldheid afbouw Coronamaatregelen (April 2021)

Vlak na de persconferentie waarin werd aangekondigd dat de maatregelen tot minstens 28 april zouden worden verlengd vroegen we naar de mening over het uitstellen van deze maatregelen. Trendpanel is duidelijk verdeeld: 43% vond dit verstandig, 41% vond dit onverstandig (de overige 16% was neutraal). De 2-deling komt duidelijk tot uiting in de toelichting: deels vinden de mensen dat de situatie met alle besmettingen nog veel te gevaarlijk was, aan de andere kant vonden mensen dat het simpelweg tijd is voor meer vrijheid. Dat alle maatregelen lang genoeg hebben geduurd en dat mensen zelf goed in staat zijn zich aan de maatregelen te houden. Waar overigens de andere groep het weer sterk mee oneens is, die vinden juist dat mensen slecht in staat zijn zich goed te gedragen bij meer vrijheden. De 6e stap (het volledig loslaten van de maatregelen) staat gepland voor half augustus. De meesten denken dat dit niet gehaald wordt: 35% (de grootste groep) denkt oktober of later, 16% denkt september, 10% denkt augustus en 11% is optimistisch en denkt juli of eerder. De overige 29% had echt geen idee.

Sterk verschil in financiële situatie (April 2020)

Trendpanel deed onderzoek naar geldzorgen en de financiële situatie van mensen. Het resultaat geeft een verdeeld beeld: 47% maakt zich in meer of mindere mate zorgen over de eigen financiële situatie. Sommigen hadden al een laag inkomen, anderen hebben hun inkomen lager zien worden door de Coronacrisis of zijn er zelfs hun baan door verloren. 48% kan zonder moeite financieel rondkomen, 35% met enige moeite en 16% moeizaam tot zeer moeizaam. Kosten die we het meest vrezen zijn zorgkosten (33%), een defecte auto (30%) en defecte apparatuur in huis (30%). We zetten het vaakst geld opzij voor een vakantie (37%), aanschaf nieuwe apparatuur (34%) en / of onderhoud van de woning (31%). 13% van de mensen zet nooit geld opzij.

Vrij hoge bereidheid vaccineren (Maart 2020)

30% is positief over het Nederlandse vaccinatiebeleid, 47% is negatief. De mensen die positief zijn, geven aan dat het en grote operatie is. Waarbij weliswaar dingen mis gaan, maar dat Nederland het in vergelijking met de ons omringende landen niet slecht doet. Mensen die negatief zijn, geven aan dat ze het veel te langzaam vinden gaan. Anderen denken dat het vaccin te vroeg op de markt is gebracht en dat bijwerkingen nog onvoldoende zijn getest. 10% vindt dat Nederland het met haar vaccinatiebeleid beter doet dan andere landen, 25% vindt net zo goed en 52% vindt dat Nederland het slechter doet (de rest had er geen mening over). 55% wil zich laten vaccineren, 24% wil zich niet laten vaccineren en de rest twijfelt. Mensen die zich niet willen laten vaccineren willen geen ‘troep in hun lijf’ of vinden het risico dat ze lopen ziek te worden te beperkt. 49% heeft geen voorkeur voor een vaccin, 51% heeft dat wel. Van de mensen die wel een voorkeur hebben, willen de meesten het BioNTech / Pfizer vaccin, gevolgd door het Janssen vaccin.

Copyright © 2020