Vraag en antwoord

Iedereen van dertien jaar en ouder is welkom in het Trendpanel.
Je kan jouw e-mailadres veranderen door een berichtje te versturen via de knop Contact. Vermeld duidelijk je oude en nieuwe adres.
Nee, het is van belang dat iedereen die zich aanmeldt een eigen e-mailadres opgeeft. Alleen dan kunnen we er zeker van zijn dat we jou alleen uitnodigen voor onderzoeken die voor jou relevant zijn. Daarnaast is het bij het analyseren van de resultaten van belang te weten welke achtergrondkenmerken, zoals leeftijd en geslacht, van toepassing zijn op degene die de vragenlijst heeft ingevuld. Bij de meeste providers is het mogelijk extra e-mailadressen aan te vragen, of je kunt een gratis e-mailadres aanvragen bij bijvoorbeeld Hotmail (http://www.hotmail.com) of Gmail (http://www.gmail.com).
Absoluut niet. Trendpanel is een onderzoekspanel van een marktonderzoekbureau. Jouw mening wordt alleen gebruikt om inzichten te verzamelen over diverse thema's. Deze site wordt niet gebruikt om reclame te maken voor een product of dienst. Ook zal nooit worden geprobeerd iets aan jou te verkopen.
Maandelijks verloten we geldprijzen variërend van 50 tot 150 euro. Daarnaast verloten sommige opdrachtgevers eigen prijzen, vaak gerelateerd aan het onderzoeksthema of ook als waardebonnen of geld.
Prijswinnaars krijgen van ons persoonlijk bericht. Wanneer de maandelijkse verloting heeft plaatsgevonden, vermelden we dat op de website.
Ten eerste hebben we deze gegevens nodig om jou per e-mail uit te kunnen nodigen voor onze onderzoeken. Ten tweede is het voor een goede analyse van de onderzoeksresultaten van belang om wat meer van jouw te weten dan alleen je naam en e-mailadres. Bij de meeste onderzoeken bekijken we of er verschillen zijn tussen groepen (vinden mannen het product beter, of juist vrouwen?). In het inschrijfformulier wordt daarom naar bepaalde achtergrondgegevens gevraagd. Door dit bij de inschrijving te doen, hoeven wij jou deze vragen maar één keer te stellen. Tenslotte zijn we voor de onderzoeken soms op zoek naar mensen met specifieke kenmerken.
Nee, Trendpanel is geheel onafhankelijk van adverteerders. Nooit zal er via de website of via e-mail of op welke manier dan ook reclame worden gemaakt of worden geprobeerd jou een product of dienst te verkopen. Jouw e-mailadres is strikt vertrouwelijk en zal ook nooit aan derden worden doorgegeven.
Ten minste elke week zetten we een nieuw onderzoek uit. Doordat de onderzoeken gemiddeld van zeer korte duur zijn (maximaal 5 minuten), ben je er wekelijks niet veel tijd aan kwijt. En je mag de onderzoeken invullen wanneer je wilt, dus daarmee bepaal je zelf wanneer je er tijd aan besteed.
Het Trendpanel verzamelt gegevens over actuele trends voor verschillende thema's. Bij ons komen de volgende thema's regelmatig terug: hobby's en interesses, lifestyle, vrije tijd, vakantie, vervoermiddelen, media en maatschappij.
De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek. Maar nooit duren onze onderzoeken langer dan 5 minuten.
Dat verschilt per onderzoek. Soms hebben we snel gegevens nodig, en sluiten we het onderzoek snel af. Soms hebben we wat ruimer de tijd en laten we het onderzoek langer open staan. De meeste onderzoeken staan tussen de 1-4 weken open.
Dan deel je ze niet. Voor vragen waarbij we denken dat er panelleden zijn die hun gegevens liever niet invullen, bieden we altijd een “wil niet zeggen” optie aan.
Na registratie bij het Trendpanel kan je via e-mailuitnodiging aan onderzoeken deelnemen of door in te loggen op de panelwebsite.
Alle onderzoeken die we uitzetten zijn geschikt voor alle gangbare apparaten. Je kunt ze dus altijd goed op je smartphone invullen. Daarnaast kan je ze natuurlijk ook goed op een tablet of laptop / pc invullen.