Sportevenementen

Via een online enquête vroegen we onder andere naar jullie mening over sportevenementen. De Olympische Spelen in Tokio dat (als het goed is) start op 23 juli en het EK voetbal dat op 11 juni is gestart.

Allereerst de Olympische Spelen in Tokio: vinden we dat deze door moeten gaan? 38% van jullie zegt “ja”, 49% zegt “nee” en de overige 13% weet het niet of heeft geen mening. De meeste mensen die vinden dat deze niet door moeten gaan, vinden dat de Coronasituatie in Japan té slecht is en dat je nu nog geen risico’s kan nemen. Mensen die willen dat de Spelen wel doorgaan, vinden vooral dat een evenement met deze omvang te belangrijk is om af te gelasten.

Hoe groot is de kans dat deze doorgaat? De meesten van jullie (34%) denkt dat de kans 75% is dat hij doorgaat. Daarna denkt 23% dat de kans 50/50 is dat hij doorgaat. 16% van jullie denkt dat het zeker is dat deze doorgaat. 11% denkt dat de kans 25% of minder is, de rest heeft echt geen idee.

45% heeft enige interesse in de Olympische Spelen, 25% veel interesse en 30% geen interesse. De actuele ontwikkelingen rondom de komende spelen hebben gemiddeld niet veel impact op jullie interesse: voor 76% van jullie geldt dat hun interesse net zo hoog is als in andere jaren. 20% heeft minder interesse en 4% heeft juist meer interesse ten opzichte van eerdere Olympische Spelen.

Dan het EK Voetbal. 42% gaat dat volgen, 39% gaat het niet volgen en de rest weet het nog niet. Van de mensen die wedstrijden gaan kijken, doet 91% dat in ieder geval thuis, 33% bij vrienden, familie of bekenden, 11% in een café of op een terras en 5% op het werk.

Kan het EK al direct met grote groepen tegelijk bekeken worden? De meesten van jullie (36%) vinden dat dit later in het toernooi weer moet kunnen, 28% vindt dat dit al direct kan, 25% vindt dat dit het hele toernooi nog niet kan, de rest kon hier nog geen mening over vormen.

Dan de favorieten voor de titel (nog voor de 1e wedstrijd van het toernooi uitgevraagd): Frankrijk is met 20% bij de meesten van jullie favoriet, gevolgd door Nederland (17%), Duitsland (11%), Portugal (6%), België (5%), Spanje (4%), Engeland (4%) en Italië (3%).

Dan tot slot nog een aantal stellingen:

-50% is het ermee eens dat Nederlandse Olympische sporters met voorrang ingeënt worden (24% oneens)
-44% vindt een EK met minder publiek minder leuk (17% is het hiermee oneens)
-33% vindt dat Nederland niet naar de Olympische Spelen moet gaan (34% is het hiermee oneens)

Uitgelichte afbeelding

Sportevenementen uitgelichte afbeelding 01

Meer resultaten onderzoek

Verwachtingen 2024
Begin 2024 vroegen we onze panelleden wat hun verwachtingen zijn voor het jaar 2024.
Terugblik 2023
Eind 2023 vroegen we onze panelleden hoe zij het jaar 2023 hebben ervaren. Welk gemiddeld cijfer geven zij het jaar voor hen persoonlijk en
Vakantieplannen
Onlangs vroegen we onze panelleden over hun vakantiegedrag en vakantieplannen voor deze zomer. Hoe kijken zij aan tegen vakanties? Gaan ze op vakantie? Zo ja:

Meer over de vormen van onderzoek
waar jij aan mee kan doen

Volg ons op

Via onze social kanalen delen we interessante en leuke resultaten uit onze onderzoeken. Volg ons ook daar om op de hoogte te blijven: