Sterpictogram 01

Veelgestelde vragen

Hier vind je onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb jij nog een andere vraag waar het antwoord hier niet op te vinden is? Stuur een mailtje naar info@trendpanel.nl en wij beantwoorden hem zo snel mogelijk!

Iedereen van 13 jaar en ouder kan deelnemen.

Absoluut niet. Trendpanel is een onderzoekspanel dat alleen wordt gebruikt door marktonderzoeksbureaus. Jouw mening wordt alleen gebruikt om inzichten te verzamelen over diverse thema’s. Ons panel wordt nooit gebruikt om reclame te maken voor een product of dienst. Ook zal nooit worden geprobeerd iets aan jou te verkopen.

Trendpanel werkt uitsluitend voor marktonderzoeksbureaus en wij zijn aangesloten bij de MOA (Marktonderzoeksassociatie Nederland) waarbij het eerlijk verzamelen en zorgvuldig bewaren van gegevens centraal staat. Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van de AVG. Je gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers en we delen nooit jouw persoonsgegevens met andere partijen, tenzij wij hier uitdrukkelijk om vragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer we je willen uitnodigen voor kwalitatief onderzoek.

o Ten eerste hebben we deze gegevens nodig om jou per e-mail uit te kunnen nodigen voor onze onderzoeken. Ten tweede is het voor een goede analyse van de onderzoeksresultaten van belang om wat meer van jouw te weten dan alleen je naam en e-mailadres. Bij de meeste onderzoeken bekijken we of er verschillen zijn tussen groepen (vinden mannen het product beter, of juist vrouwen?). In het inschrijfformulier wordt daarom naar enkele achtergrondgegevens gevraagd. Door dit bij de inschrijving te doen, hoeven wij jou deze vragen maar één keer te stellen.

Dat hangt van de vragen bij onze opdrachtgevers af en hoe regelmatig wijzelf onderzoek willen verrichten op basis van de actualiteit. Je kan in ieder geval elke twee weken een uitnodiging voor onderzoek ontvangen.

Dan deel je ze niet. Voor vragen waarbij we denken dat er panelleden zijn die hun gegevens liever niet invullen, bieden we altijd een “wil niet zeggen” optie aan.

o Uiteraard kan dat en dat proces is heel eenvoudig. Via de homepage vind je een uitschrijfbutton waardoor je uitschrijving automatisch verwerkt wordt. Natuurlijk kan je ons ook een mailtje sturen via info@trendpanel.nl en wij regelen dat direct voor je.

Ja, dat kan zeker. Stuur ons een mailtje met het 06-nummer waarop je de uitnodigingen wil ontvangen en wij maken het voor je in orde. Wij doen dan wel eerst een controle om zeker te weten dat het 06-nummer ook van jou is. Daarna ontvang je automatisch uitnodigingen voor WhatsApp onderzoek.

Nee, dat kan niet. Voor kwalitatief onderzoek zijn we vaak op zoek naar specifieke doelgroepen en willen wij iedereen even veel kans geven op deelname. De uitnodigingen voor kwalitatief onderzoek zitten vaak verwerkt in de online vragenlijsten. Dus zo lang je die invult, maak je maximaal kans op deelname aan kwalitatief onderzoek.

Dat verschilt per onderzoek. Soms hebben we snel gegevens nodig, en sluiten we het onderzoek snel af. Soms hebben we wat ruimer de tijd en laten we het onderzoek langer open staan. De meeste onderzoeken staan tussen de 4 dagen en 2 weken open.

Dat hangt van het aantal panelleden af dat in de betreffende maand vragenlijsten heeft ingevuld. Per deelname aan een WhatsApp onderzoek of online vragenlijst doe je één keer mee aan de verloting. Stel je doet in de maand aan 2 onderzoeken mee en in totaal hebben we 1.000 ingevulde vragenlijsten in de maand behaald, dan is de kans ongeveer 2%. Op onze homepage vind je meer informatie over hoe de verloting exact plaatsvindt.

Volg ons op

Via onze social kanalen delen we interessante en leuke resultaten uit onze onderzoeken. Volg ons ook daar om op de hoogte te blijven: